Nog 10 uur…

Op een kwartier na, nog tien uur. Het is kwart over twee ’s middags. De laatste uren van dit jaar. Ik overtuig me zelf, net als de voorgaande jaren rond deze tijd, dat het een dag is als alle andere. Echter als ik de columns teruglees, die ik op die momenten geschreven heb, dan merk ik dat de laatste dag van het jaar niet speciaal mijn dag is…

Ik heb hieronder een aantal van die columns op een rij gezet, voor de liefhebber.

2007 Stilstaan bij meelopen

2010 Tweede Kerstdag

2011 De oplossing voor onbehagen

2012 Wéér het beste?

2014 Goede voornemens

2015 Wish you were here

2017 Kracht van woorden

Ondanks het grijze weer van vandaag, de gure wind en de zweem van koude regendruppels (…) neem ik me toch voor om de dag deze keer gewoon te nemen voor wat die is: een koude, natte, gure en grijze dag, op het einde van december…

Maar…

Daar zal ongetwijfeld een warme, droge, misschien wel zwoele en kleurige dag in mei tegenover komen te staan, komend jaar. Tegen elkaar wegstrepen die handel en volop genieten van de 363 dagen die dan nog overblijven. Is dat geen positieve gedachte?

Zo ga ik het doen. En als je het wat vindt, mag je het idee zo van me overnemen. Ik noem het ‘Pluk de dag en twee balansdagen mag’. Ik wens het jullie!

Nog negen uur…

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

2 gedachten over “Nog 10 uur…”

  1. Zo is dat Geert. Vandaag is het net als andere dagen. Geen voornemens behalve die ene……morgen verder gaan met dat waar ik vandaag mee gestopt ben en dat lukt elk jaar heel goed hoor.
    Ja, pluk de dag en genieten van het NU, en morgen doen we dat weer.
    fijne jaarwisseling en een gezond 2018!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s