Mezelf als ritueelbegeleider

Luisteren en schrijven

Het luisteren naar de verhalen van nabestaanden. Steeds op een andere plek opnieuw onder de indruk raken en geïnspireerd raken daardoor. Dan samen aandacht en letterlijk inhoud geven aan het afscheid. Om zo te komen tot een mooie herinnering.

Sinds dat ik als ritueelbegeleider ingezet word, merk ik dat het bovenstaande mij veel voldoening geeft. En wat ik ook vaak merk en terug hoor, is dat een gedicht of een tekst een steun kan zijn.

Daar wil ik me graag voor inzetten. Wil je weten wat die inzet voor nabestaanden kan betekenen? In een persoonlijk gesprek licht ik dat graag toe. Want die inzet is van verschillende factoren afhankelijk. Wat zijn de wensen van de nabestaanden? En waren er misschien al wensen die voor het overlijden al uitgesproken zijn? Maar ook praktische zaken kunnen aan bod komen. Wie schrijft de levensloop en zet de foto’s op muziek? Allemaal vragen die aandacht nodig hebben en waar we in overleg antwoord op kunnen geven.

Mocht je daar met me over willen sparren, neem dan contact met me op.