Eén derde…

Gisteren schreef ik op mijn campagnepagina van voordekunst.nl een update waarin ik aangaf dat 31 % van het bedrag, dat nodig is om mijn boek te realiseren, al binnen was. ‘s Avonds was dat al 36%, dankzij opnieuw een gulle donatie! Zo fijn om te zien dat er animo is voor het boekproject dat ik de werktitel ‘Waar het hart vol van is..’ heb meegegeven.

Ik maakte in mijn update een rekensommetje, dat gebaseerd was op de 35 donateurs, die samen voor die 31% hadden gezorgd, ongeveer een derde. Heel kort door bocht zou dat kunnen betekenen dat er dan nog zo’n 70 donateurs bij zouden moeten komen om het streefbedrag te halen. Maar ik constateerde tegelijk dat die rekensom niet echt een reële voorstelling van zaken was. Want afhankelijk van de tegenprestatie die men koos, zou het totale donatiebedrag ook sneller kunnen oplopen. En prompt volgde ‘s avonds een donatie, die dat meteen bevestigde!

In dat verband wil ik twee tegenprestaties wat uitgebreider beschrijven. Ik ben er zelf namelijk best enthousiast over en ik zou er nog enthousiaster van worden als deze tegenprestaties ook daadwerkelijk worden gekozen. Dan komt de realisatie van het boek namelijk stap voor stap steeds dichterbij. Een boek waar ik óók heel enthousiast over ben…

  1. Tekst op maat…
    Er zijn legio gelegenheden waar een creatieve bijdrage zeer gewaardeerd wordt en helemaal op z’n plaats is. ‘Tekst op maat’ is zo’n creatieve bijdrage. Zijn je ouders 50 jaar getrouwd? Is er een jubilaris op je werk? Een jarige in de familie? Iemand die je om een andere reden wil verrassen? Met ‘Tekst op maat’ kan ik die creatieve bijdrage voor je verzorgen. Aan de hand van een voorbespreking krijg ik van jou wat gegevens over de persoon (of gelegenheid) in kwestie. Ik maak daar dan een tekst op rijm van, die ik op een vooraf afgesproken tijdstip kom voordragen, op muziek van mijn buikorgel. Dat kan in overleg overdag, ‘s avonds of in het weekend. Ik beloof je -en ik kan uit ervaring spreken- dat de verrassing compleet zal zijn en dat succes gegarandeerd is! Deze tegenprestatie staat voor een bedrag van ‘€ 175,- of meer’ gelabeld op mijn projectsite van voordekunst. Maar daar krijg je behalve het bovenstaande dan ook drie boeken bij, waarin jouw naam als gulle sponsor zal worden vermeld.
  2. Topsponsor…
    Deze tegenprestatie biedt de meeste mogelijkheden voor iemand die zelf met een grandioos idee speelt om mij ‘in te zetten’ voor zijn of haar doel. Met of zonder mijn buikorgel, al dan niet gebruikmakend van mijn inbreng van tekst, gedichten of verhalen en in welke combinatie van de voorgaande mogelijkheden dan ook. We vullen de tegenprestatie samen in en ik ben heel benieuwd naar je creatieve ideeën, waar ik heel graag een bijdrage aan wil leveren. Deze tegenprestatie is gelabeld met ‘€ 350 of meer’. Hier horen dan vijf boeken bij, waarin uiteraard naamsvermelding aan de orde is. Ik stel me voor dat deze tegenprestatie vooral iets zou kunnen zijn voor bedrijven, die op zoek zijn naar een ludieke invulling van een happening of bedrijfsbijeenkomst. En dan uiteraard na de hele corona-perikelen…

Ik realiseer me dat het kiezen van (een van) deze twee tegenprestaties niet voor iedereen voor de hand ligt. Maar onbekend maakt onbemind, dus vandaar toch even in de schijnwerpers. En voor de duidelijkheid: iedereen die kiest voor een andere tegenprestatie wil ik bij deze ook alvast heel hartelijk bedanken!

De komende vier weken ligt er heel veel stil door corona. Ik wens iedereen toe, dat men die periode goed en gezond door gaat komen. Hopelijk kunnen we straks samen constateren dat we het opnieuw doorstaan hebben en er weer sterker van zijn geworden. Misschien een goed onderwerp voor een volgende column… Want ook hier geldt: ‘Waar het hart vol van is…’

Volhouden… (foto Nick Fewings | Unsplash.com)

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s