Ga toch fietsen!

Nog een kwartiertje is het zaterdagochtend. Rondje gefietst, via de 200-jarige eik -waar nog steeds het eikenprocessierupsennest dreigend boven het bankje hangt- naar de plek onder de drie bomen, op de T-splitsing Dr. Droesenweg – Schadijkerweg. Hier heeft afgelopen week nauwelijks zwerfvuilvolk gepauzeerd, constateer ik tevreden. En misschien was de Plus-aansteker toch niet leeg, want die zie ik ook niet meer.

Afijn, op dit moment dus heerlijk toeven. Rechts van me hoor ik het regelmatige geluid van de sproei-installatie, die nog wat extra water toevoegt aan het veld, na de regenbui van vannacht. De temperatuur meet een aangename 24 graden en dat is toch bijna 20 graden minder dan gisteren. Ook fijn. Maar daar wil ik het eigenlijk helemaal niet meer over hebben. Record gebroken. Klaar. Wachten op het volgende record dat er ongetwijfeld gaat komen en verder muil houden.

Excuus voor mijn taalgebruik. Misschien komt het omdat ik gisteravond Jinek nog heb gezien, waar zangeres Merol te gast was. Haar liedje ‘Hou je bek en bef me’ was onderwerp van gesprek. Interessant. Ook Johan Derksen vond dat. Hij zat aan tafel omdat hij een aantal benefietconcerten organiseert voor de Katwijkse blueszangeres Aleksandra, oftewel AJ Plug. Tevens zijn chauffeur, omdat het bluesinkomen geen vetpot is. En behoorlijk ziek. Slokdarmkanker.

Mooi gebaar van bluesliefhebber Johan Derksen. Het concert op 10 augustus is in de Bonte Wever en op 22 augustus in Katwijk. Veel muziekcoryfeeen hebben hun medewerking toegezegd. Merol mocht ook komen, bood Johan spontaan aan. ‘Als je geen vieze liedjes zingt’, voegde hij er met een ondeugende blik aan toe. Jinek zelf bleef wat moeite houden om de titel van Merol’s liedje uit te spreken, omdat ze, zoals ze zei, ‘ook ouders thuis had zitten’.

Dubbel afijn. De kerklok van Meterik slaat half een. Talkshowhostpresentatrice is ook maar gewoon een beroep en zwerfvuil is er wel op meer plaatsen. Een associatie die in mijn hoofd opkomt en die ik daarom hier opschrijf. Waar die associatie vandaan komt, is me zelf niet helemaal duidelijk. Misschien omdat het allemaal wat veel is, wat je ongevraagd over je heen krijgt? Maar je hoeft toch niet te kijken? En je hoeft het toch ook niet op te schrijven?

Driedubbel afijn. Soms heb je van die buien. In de Volkskrant vanochtend ging het over The NewTantra. Vijf oud-cursisten komen aan het woord. Ze schreven zich in voor de workshop, verwachtten seksuele bevrijding en persoonlijk groei, maar het voelde uiteindelijk allemaal anders. Al met al ben ik nu eigenlijk benieuwd wat tantrameester Alex Vartman van het liedje van Merol vindt. En valt het grapje van Johan Derksen aan Jinek’s tafel over zijn ex-vrouw ook onder de noemer machtsmisbruik?

Gelukkig is het niet meer zo warm. Het is zaterdagmiddag een uur. Ik hou m’n bek en ga fietsen!

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s