Neeje Lind

Kunne we vaan de Alde Lind ni gewoën en neeje Lind make? Losse we twië heikele hôrster thema’s in iëne kier op. Hoewaal Herbert biëstig good zien best deut um de Neeje Lind va vroeger wer neej te make en zo good meugeluk op de alde Neeje Lind te loate lieke, giët daat beej de Alde Lind va vroeger neet miër lukke. Veuraal ni umdaat de alde linde doa weg môt. Ik bin ni historisch oonderlag, ma ik denk daat de Alde Lind va vroeger zoë geneumd is umdaat die alde linde dur beej stoong. Ka Wim Moorman daat neet us enne kier oetzeuke? Waat tur ut iërst woar: de alde linde ôf de Alde Lind? En waas de Neeje Lind dur eigeluk neet nág iërder? Aas die alde linde straks weg is, en ze plantte dur wer en neeje linde, kaan de Alde Lind daan straks -waat ut ok giët wère- Neeje Lind goan heitte? Ôf zuij Herbert doa daan dwaars veur goan ligge? Kaan ik meej good veurstelle. Doa plaarde oow ni veur oet de noad um de Neeje Lind vaan vroeger door en neeje Alde Lind de loef te loate afsteake. Ik denk daat Riek doavur ok nag waal de barricades op giët. En daat zaet waat. Aas Herbert straks de veranda wèr in de stoat vaan vroeger terugebrocht hèt, daan zuij ut zoemaar kunne daat Riek doa nag iëne kiër en pilske keumt tappe. Want daat kôs die. Di kraag kreede nag ni kapot, aal haadde ut gear… Aas de Neeje Lind straks kloar is, en de alde linde beej de Alde Lind plaats hèt gemaakt vur en neeje linde, da keumt Riek daat buümke persoënluk oet de grond trekke, aas ze ut dörve um de Alde Lind Neeje Lind te neume. Da wette daat vès…

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s