Inhoud of emotie?

Stel dat je ‘tranen met tuiten’ zou opvangen in een glazen potje. Is het dan interessant om te weten hoeveel kubieke centimeter er in het potje terecht komen? Is een halfvol potje tranen minder erg dan een vol potje? Of doet de inhoud er helemaal niet toe. Moet het juist alleen maar gaan over waarom je huilt? Over het gevoel dus. Maar is emotionele inhoud anders dan gevoelige argumenten? Ik weet het niet. Want wat moet je als de emotie van de één, het argument van de ander is? Of als je eigen gevoel je laat twijfelen over de inhoud van de ander? Op jouw argumenten emotioneel wordt gereageerd. Jouw emotie wordt ontkent door nog meer argumenten? Nog meer emotie? Ik weet het soms even niet meer. Maar ik heb toch het gevoel dat kinderen met gasmaskers niet schommelen. Kinderen met gasmaskers spelen ruimtevaartspelletjes. Weet ik bijna zeker. Dat zijn van die momenten dat ik wel zou kunnen janken. Tranen met tuiten…

20131020-173239.jpg

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s