Handtekeningen…

Ineens is het dan zover. Wat eigenlijk al heel lang vanzelfsprekend is, krijgt door een paar handtekeningen iets officieels. Mijn dochter Pip en haar vriend Joris zijn zojuist, woensdag 26 augustus om 8.30 uur, een geregistreerd partnerschap aangegaan. Toch een moderne variant van trouwen, niet dan? Ze beschouwden het zelf vooral als een administratieve formaliteit, onder andere bedoeld om de hypotheek voor hun huis rond te krijgen. Dat is ondertussen gelukt. Sinds een paar dagen hebben ze een eigen huis.

Misschien vinden ze nóg wel dat het zojuist, met een paar handtekeningen bekrachtigde, geregistreerde partnerschap een formaliteit is. Maar de afgelopen dagen laten hun intensieve voorbereidingen voor een ‘klein feestje’ duidelijk zien dat ze het moment zelf ook wel willen markeren. Niks groots, maar toch even aandacht. En dat herken ik wel. Want zo voel ik het ook. Plus nog een beetje meer. Daar kan zelfs corona niet tegenop…

Ik merkte namelijk dat, hoe dichter het moment dichterbij kwam, ik het eigenlijk steeds specialer vond worden. Het is een gebeurtenis in mijn leven, waar ik verstandelijk misschien wel heel gelaten over kan doen, maar waar ik gevoelsmatig wel degelijk een diepere betekenis bij ervaar.

En daar wil ik toch heel even bij stil staan. Bij deze. Voor Pip en Joris. Een paar woorden, in de vorm van een klein gedichtje. Want héél groot wil ik het óók weer niet maken. Wél heel speciaal. Oneindig veel specialer dan corona…

Lieve Pip en Joris, voor jullie…

NB Het zou wel heel leuk zijn, als iedereen die dit leest een korte felicitatie achterlaat voor Pip en Joris. Elke reactie hieronder zal ik doorsluizen naar het ‘prille paar’. Hetzelfde doe ik met de felicitaties die via de LinkedIn-, Facebook- of Twitter-link bij mij terecht komen. Helemaal coronaproof… Alvast bedankt!

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

26 gedachten over “Handtekeningen…”

 1. Proficiat Pip en Joris! En wat een geluk hebben jullie met zo een papa die zo een mooie woorden kan neerschrijven.

  1. Gefeliciteerd voor t gelukkige stel en felicitaties voor de ouders en rest van de families. En Geert gefeliciteerd met je gave om steeds opnieuw iedereen te raken met je woorden😁

 2. Hartelijk gefeliciteerd allemaal met deze speciale gebeurtenis !
  Heel veel geluk en plezier samen !
  ❤️🍀👩🏼‍🤝‍👨🏻

 3. Lieve Pip en Joris,

  Gefeliciteerd met jullie handtekeningen en vooral toch wel de betekenis van die verbintenis. Proost op jullie en geniet van de toekomst, samen!

 4. Pop en Joris, in deze bijzondere tijd een bijzonder moment beleven maakt het alleen maar specialer. Gefeliciteerd en veel geluk samen🍀

 5. Joris en Pip, van ♥e met jullie geregistreerd partnerschap. Dat er velle gelukkige en gezonde jaren… 🍻Proost… 💐💖

 6. Als verliefdheid LIEFDE is geworden en jullie samen oud willen worden……JA, dan zet je je handtekening voor je lief.
  Heel veel gezondheid , liefde en geluk samen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s