Tien jaar…

…de volgende tien

Acht, misschien negen blokken van tien jaar. Een mensenleven. Voor mij een fors deel in het verleden en hopelijk nog een aanzienlijk deel in de toekomst. De aanleiding voor deze eerste zin is het paaltje dat ik nu voor me zie. Het getal 70 staat er prominent op, met een pijltje dat naar links wijst.

Aangezien ik een paar weken geleden zestig ben geworden, moest ik bij die zeventig meteen aan leeftijden denken. Aan de komende tien jaar dus eigenlijk. Wat zullen ze brengen? Nog meer periodes van lockdown? Of -laten we het positief formuleren- nog vaker heropeningen van terrassen? We zullen het zien. Eerst maar eens gewoon deze zondag doorkomen…

Dat pijltje naar links is natuurlijk gewoon de richting waar routenummer 70 naar verwijst. Maar was het wel een leeftijdsindicatie geweest, dan had ik gelukkig nog tien jaar lang ook gewoon naar rechts gemogen. Ik wil maar zeggen, het kan nog alle kanten op. Dus laat ik inderdaad maar niet te veel vooruitkijken.

Een korte impressie van dit moment. De zon in de rug, de wind op de kop. Een lekkere combi. De wind brengt het geluid van kerkklokken mee. Het zou Castenray kunnen zijn. Op de T-splitsing van de Grensweg met de Molengatweg is dat de dichtstbijzijnde kerk die met deze wind hoorbaar is, denk ik.

Afijn, na vandaag al een fietsgedichtje te hebben gedeeld, wilde ik dit ook nog even kwijt. Het is net 18.00 uur geweest. Zes uur. Misschien daarom wel de klokken? Of vanwege Pinksteren? Whatever. Het wordt ook wel weer 19.00 uur. En dan nóg later. Voor dat we het in de gaten hebben is het maandag 12.00 uur.

Zou het morgen druk zijn op het terras? Ik hoop wel dat het rood-witte lint weggehaald wordt. Dat vind ik zo deprimerend. Waar zouden de meeste mensen het morgen over hebben? Maar goed dat het weer live aan terrastafetjes kan. Dan hoeft er minder gezeurd te worden op social media over de verkeersmaatregelen op het Wilhelminaplein.

Zouden er echt mensen zijn die menen dat die maatregelen er alleen maar zijn om hen te pesten? Ik zou hen zestig, nee, zeventig keer achter elkaar willen zeggen…

Ach, laat ook maar…

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s