Een klein kwartiertje…

Hieronder de YouTube-registratie van mijn bijdrage aan de Verhalenberg, vorig jaar, 14 september. Wat lijkt dat lang geleden als je gedachten al twee weken gefixeerd zijn op corona. Ik kwam er gisteren bij toeval, al surfend, bij uit. Vijf korte bijdragen die samen iets minder dan een kwartiertje duren. Omdat er toen exact één kwartier moest worden gevuld, werd op die avond in september de overgebleven tijd spontaan gevuld. Met een willekeurig deuntje uit het orgeltje, dat bewees dat toeval niet bestaat…

Een gedicht maken over een thema en dat vervolgens voordragen op een orgeldeuntje vind ik een leuke bezigheid. Dat kan digitaal, zoals bovenstaande YouTube registratie bewijst. Nou vraag ik me iets af.

Ik ben benieuwd of er in deze coronatijd behoefte is aan ‘muziekgedichtjes’. Gewoon ter gelegenheid van een feestje dat nu niet gevierd kan worden, een verjaardag van iemand waar je nu niet op bezoek kan of een bedankje voor een kanjer van een vrijwilliger. Het kan ludiek zijn maar uiteraard ook serieus van toon. Zo zijn er misschien wel 100 andere redenen te bedenken, waarbij een digitaal muziekgedichtje van toepassing is.
Denk ik.

Ik wil dat dan wel maken. Waar het muziekgedichtje over moet gaan, moeten we uiteraard van te voren afstemmen. Net als een paar andere praktische zaken. En een beetje voorbereidingstijd heb ik ook nodig. Denk er maar eens over na. Hier iets over afspreken kan op verschillende manieren, als we maar 1,5 meter afstand houden…

Kijk voor mail- of telefoongegevens op de homepage van deze site.

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s