Man, man, man…

Ut is dun tied vaan ut joar. Vlak vur alt ôp neej scheete dur nag waal us waat doonkere gedachte door de kop. Ut is òk vroeg duuster, dus doa kaan ut òk waal a ligge. Ma waat ut òk zuij, ik erger meej daan aan dinge, woa ik meej normaalgesproake niks vaan a zuij trekke. Ge môt dur ovver proate, wuurt meej door meense ageroaje, die ik waal môt en die ut good mit meej veur hebbe. Alè da.

Ut zien de waerwaarschuwinge vaan de KNMI. Man, man, man. Wannier is daat begôs, daat die meine daat weej allemoal ni wies zie gewoare? Boete leet oaveraal zo’n tweentig centimaeter sniëj. Veuraal heej ma ok waal doa iesel daat ut zò rammelt. Ut vruust en ut duuït um de beurt en daat blieft de komende daag ok nag waal zoë. Um ut kwaarteer zeej ik waal ûrges enne bejaarde umgleije, schuuft dur enne wage taege enne luchtepoal en sluit dur enne fiets mit twie hand nag aan ut steur en twië veut nag op de trappers, in iene slaag knats oonderoet. Nag niks in de gaate, totdaat ik op de radio de waerwaarschuwing van de KNMI doorkreeg. Oh? Woar ut daat? Oewië, daan blief ik ma vort binne. Tommenag, ma good daat de KNMI efkes loat wiete, waat dur aan de hand is…

Waer-watjes!! Halt toch gewoën de moond! Mit oowe zeute zeiver ovver ut waer. Schei toch gauw oët! Aas we heer enne kier niks wiëte te zegge, dáán hebbe weej ut pas ovver ut wear. Aas ge ut doar de godgansen daag ovver het, daan môtte toch waal gá niks te vertelle hebbe. En daat daan ok nag ovver de radio? Ziede nou gans gek gewoare! Mit oow weenterbend…! Oowe zaltzak…! Oh jao, ok zoë-iets. Hedde geej Rijkswaterstaat vertelt hoeveul zalt ze môste goan koëpe? Hedde ok good gedoa, wah? Wôste zeker ok aalles va? Prutsers.

Nae, gaef meej da ma die vaan gemaentewerke. Die schuuve zelfs op ierste Kersdaag de waeg gewoën schon. Waerwaarschuwing of ni. Die reeje gewoen. En aas ge neet oetkiekt, daan schuuve die de ganse kalde matsj zoe beej oow in de schoon. Aálle matsj. Genne kwatsj. En ni zanike daat ze beej oow in de stroat ni zien gewes. Woa die van gementewerke ni koome, doa blief ut gewoën glad. Kloar. Ni ovver zeike. Dudde daat waal, daan zuij ik oow à wille roije um veuraal good na de radio te luustere… Werde ok ni verrast.

Man, man, man…
GvdM

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s