Zout

Hoe zou ’t zijn als zout niet alleen die witte kristallen zijn, maar ook als betekenisloos woord te zien zou zijn? Zou ’t kunnen? Dat zou ’t wel wat makkelijker maken om iets over zout te zeggen. En dat niet alleen. Het zou namelijk flauw zijn om zout alleen als smaakversterker te zien. Want dan zou ’t verhaal van mij met grote waarschijnlijkheid veel lijken op het zout-verhaal van een ander. Zou te eentonig worden. Een zouteloos aftreksel van wat we normaalgesproken elkaar te bieden hebben. Dan zou ’t zelfs allemaal wat smakeloos kunnen worden, en dat is toch het laatste wat je over zout zou willen zeggen. Zout smaakt, maar zou ’t ook lekker zijn om zout, als zout over een eitje, uit te strooien in een verhaal over zout? Dat zou ik wel eens willen proberen. En zou ’t dan niet leuk zijn als jullie meetellen hoe vaak het woord zout gebruikt is? Ik zou ’t  eerlijkgezegd niet meer weten. Alleen een zout-zoekopdracht in Word kan uitsluitsel bieden, maar jullie hebben nu geen Word tot je beschikking. Dat zou ’t ook weer te gemakkelijk maken. Te flauw voor woorden eigenlijk. Ik zou ’t daarom ook niet langer willen rekken dan nodig. Zout oké, maar goed is goed. Opzouten!

(Themawoord ‘Zout’ bij het Kwartaalcafé van 6 juni 2013 — 12x zout—)

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s