Dubbelzinnig

‘Ik heb en kapotte moês’ waas vroeger veul minder dubbelzinnig aas teggewoarig. Daat keumt door de computers vaan vaandaag. Aas ge vroeger en kepotte moês haat, daan waas daat duk ok de bedoeling. Vaan en kepotte moês haadde gen las miër. Teggewoarig is en kepotte moês biestig lastig. Net aas en kepotte schiëf. Vroeger woar en kepotte schiëf ok lastig want da kôstte ni mier voetballe en aas ge pech haat, ok ni miër good loëpe. Aas teggewoarig ut loëpwerk vaan de schief ni miër good is, hult ut ok gauw op. Duk meine meense da daat ut aan ut mooderbord leet. Want daat kaan ok erg ziën. Teggewoarig. Vroeger ni. En kepot mooderbord goaf ni zoaveul. Da peekte en ander bord oet de kas. Ge kost dur waal duchtig smear vur kriege aas ge ut vurspress kepot haat gemaakt. Aas nou ut mooderbord puroongeluk kepot is, daan baat dur gen smaer a. En da hedde ok niks miër aan oow snelle vurbinding. Baat ni. Vroeger haadde gen snelle verbindinge. Ge woart afhankelijk vaan hoe snel de post kôs fietse. En of ie de weg kôs vinge. ’t Adres mos ok kloppe, want anders durde ut nàg veul langer. Iën meeladres haadde toen, in de Miëterik. Ma alliën aas ut weijde. Verderres haaje de miëste gewoën werk, op en paar noa, die haaje netwerk. Toen aal. Daat is nou waal anders. Nou heat iederiën zien netwerk, ma ka bekans niemus miër gewoën werke. Zoonder moês, bedoel ik. Kunde geej oow nag herinnere daat ge zoonder moês most werke? Ni? Daan kaan ut ok zie daat ge te wiënig –ôf nag erger- nou aal en slech geheuge het…

GvdM

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s