Vage tekst

Everybody get up! I hate these blurred lines… De laatste twee woorden vormen de titel van een pakkend liedje, waarin deze twee zinnetjes bij herhaling voorkomen. Zoek maar eens op. Robin Thicke heeft het bedacht.

Nooit eerder van gehoord. Dat wil zeggen, tot een paar dagen geleden, toen ik het via Facebook voorbij zag komen. Dion prees het aan en hij had het weer van zijn dochter aangeprezen gekregen. Everybody get up, dus eigenlijk. Lekker liedje.

Ik zocht wat inspiratie om een stukje weg te kunnen schrijven. Zo kwam ik bij dat liedje. Associatief dingen aan elkaar schrijven. Schrijvend denken. Nog zonder goed te weten welke regels er verschijnen. Een beetje vaag dus eigenlijk en jawel, daar is ie al… blurred lines!

Het werkt bijna altijd. Of het zinvol is, is een tweede. Maar ook daar kun je schrijvend over nadenken. ’I hate those blurred lines’. Compleet uit het verband van het liedje getrokken, maar dat mag bij schrijvend denken. Dat maakt het leuk en verrassend.

Vage regels -blurred lines- heb ik dus vrij doorvertaald naar onduidelijke tekst. ’ik haat die onduidelijke tekst’ klinkt wat zwaar, maar de neiging om te willen verduidelijken is er wel. Behalve schrijvend denken ook denkend schrijven dus.

Nadenken en schrijven over wat ik niet duidelijk zie. Een poging om tegengesteld aan ’blurred’ to the point te komen. En dan merken dat het deze keer niet lukt. Zoals het zo vaak bij andere pogingen niet gelukt is. Denk ik… Wel een leuk liedje. Blurred lines.

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s