💙Provincie Limburg…

‘Project gesteund door’ staat er sinds gisteren onderaan mijn campagnepagina op voordekunst.nl. En daaronder staat het logo van de provincie Limburg. Mijn boekproject met de werktitel ‘Waar het hart vol van is…’ heeft provinciale steun verworven! En dat is gebeurd dankzij de bemiddeling van de mensen achter voordekunst. Laura om precies te zijn. Dus dank! Een enorme impuls in de goede richting om mijn boekproject door middel van crowdfunding te laten slagen. Ik sta nu op 70% van het streefbedrag. Nog 30% te gaan!

Op de homepage van voordekunst.nl staan vijf zinnen, die precies vertellen waar het op deze creatieve crowdfundsite om draait:

  1. Voordekunst is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector.
  2. Doneer.
  3. Start een campagne.
  4. Maak het samen.
  5. Doe het voordekunst.

Zin 1 is duidelijk. Mijn boekproject staat nu op dat platform, dat dit jaar haar 10-jarig bestaan viert. Need i say more. Zin 2 is extreem kort en krachtig: Doneer. Zelf heb ik dat bij verschillende projecten gedaan. Vanwege de projecten, maar ook omdat ik het principe van crowdfunding en tegenprestaties ondersteun. Zin 3 roept iedere ‘creatief’ op om zelf een campagne te starten. Ik kan dat alleen maar aanraden. Zin 4 slaat een brug tussen de initiatiefnemer(s) van een campagne en de donateur(s) aan die campagne. En zin 5 is de pay-off, die als onderliggende motivatie voor beiden geldt.

In deze vijf zinnen zit ook het doel verborgen van de samenwerking tussen voordekunst en de provincie Limburg. Dat doel is namelijk ‘om de crowdfunding voor kunst en cultuur in de provincie Limburg te stimuleren, zowel bij kunstenaars en kunstinstellingen (projectmakers) als bij potentiële donateurs.’ En dat lijkt heel aardig te lukken. Mij hoor je in ieder geval niet klagen. De provincie wil niet alleen makers, maar ook potentiële donateurs stimuleren. En ook dat gaat ze niet verkeerd af.

Uit een rekensommetje met gegevens die ik vind op voordekunst.nl blijkt dat de verhouding tussen het bedrag dat de provincie sponsort en het bedrag dat door de campagnes vervolgens zelf nog wordt opgehaald, 1 staat tot 3 is. Elke euro van de provincie blijkt uiteindelijk nog 3 euro sponsorgeld te hebben opgeleverd. Mooi toch?

Let wel, het gaat hier over gemiddelden. Het is uiteraard geen garantie dat die verhouding standaard bij elke campagne opgaat. Die 30% voor mijn boekproject moet dus nog wel gewoon worden waargemaakt. Ik wil daarom ter afsluiting vooral even de aandacht vestigen op zin 4: Maak het samen. Het boek maken, samen met jou. Omdat ik hoop dat jij er zó nieuwsgierig naar wordt, dat je het bij voorbaat al wil hebben.

Als dat zo is, dan kun je dat meteen regelen door hier te klikken!

En mocht je al gedoneerd hebben, dan wil ik jou, en bij deze nogmaals de provincie, daarvoor hartelijk danken. 💙

Gepubliceerd door

Geert van den Munckhof

Gedachten digitaal delen en vastleggen in verhalen.

Eén gedachte over “💙Provincie Limburg…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s